Curriculum Vitae Informatie

Wat zijn de absolute do's en dont's bij het schrijven van je cv? Lees hier over de algemene richtlijnen, methodes die je kunt gebruiken om jouw ervaringen te beschrijven en wat je kunt doen als jouw cv niet aansluit op de vacature. Ten slotte vertellen we je over de samenhang tussen je curriculum vitae en je sollicitatiebrief.

Tips & Trics

Hoe val je op en blijf je 'hangen' bij een recruiter? cvcheck.info somt de belangrijkste richtlijnen voor je op voor het schrijven en opstellen van een interessant curriculum vitae.

Lees de tips & tricks »

Methodes

Vind je het moeilijk om te beschrijven wat je sterke punten zijn, en wat je precies hebt geleerd tot nu toe? STAR Methodiek en de AIDA Formule kunnen jou helpen bij het formuleren van situaties en ervaringen in je cv.

Bekijk de methodes »

Als jouw cv niet aansluit op de vacature

Je bent tegen de baan van je dromen aangelopen en je hebt het gevoel dat jij daar helemaal past, maar je voldoet niet (volledig) aan de gestelde voorwaarden op het gebied van opleiding en ervaring. Wat kun je doen?

Lees verder »

CV & Sollicitatiebrief

Er wordt bijna altijd eerst naar het cv van een kandidaat gekeken en daarna pas naar de sollicitatiebrief. Na gemiddeld 20 seconden kan de lezer al besluiten jouw curriculum vitae (en dus ook de ongelezen sollicitatiebrief) op de stapel 'afgewezen' te leggen...

Lees verder over cv & sollicitatiebrief »